A babafészek kényelmessé teszi a mindennapokat

Számos olyan babaholmi van, aminek a beszerzéséről még a pici megszületése előtt érdemes gondoskodni. Elvégre a használatukra az első pillanattól fogva szükség lesz ahogy a babával megérkezünk a kórházból. Ezeket a kiegészítőket könnyen beszerezhetjük egy bababolt kínálatából.

Persze nem szabad átesnünk a ló túloldalára, hiszen sokan hajlamosak a kicsi születése előtt telepakolni a gyerekszobát mindenféle kiegészítővel, jópofa játékkal, aminek nagy része végül használaton kívül marad.

Tapasztalatunk szerint az egyik (valóban) leghasznosabb tárgy amit mindneképpen érdemes beszereznünk, az a babafészek. Jellegzetessége abból adódik, hogy a szélein öblös peremmel rendelkezik, aminek köszönhetően a baba maximális kényelemben és biztonságban érezheti magát.

 

Nézzük, hogy mi mindent érdemes tudni erről a nagyszerű kiegészítőről!

Mi a babafészek, és miért előnyös a használata?

Ma már számos bababolt kínálatában megtalálhatjuk ezt a különleges fekhelyet, ami rendszerint kellemes tapintású puha anyagból, jellemzően pamutból készül.

A népszerűsége abból ered, hogy a piciket az anyaméh meleg és biztonságos közegére emlékezteti, ennek köszönhetően pedig, ha belefektetjük őket, akkor sokkal nyugodtabbá válnak és gyorsabban alszanak el.

Nemcsak a kiságyba tudjuk beletenni, hanem tulajdonképpen bárhol elhelyezhető, ahol van egy vízszintes felület, például a kanapén vagy a játszószőnyegen. Az öblös peremének köszönhetően nem kell félnünk attól, hogy a pici akarva vagy akaratlanul kimászik belőle.

Honnan ered a babafészek?

A babafészek eredetével kapcsolatban homályos ismereteink vannak, az viszont biztos, hogy ehhez hasonló kosár, illetve fészek alakú fekvőhelyeket már régóta kínálnak a bababoltok a világ számos részén.

Egyes elméletek szerint a ma ismert formájában a svédek találták ki, és a skandináv országokban a szülészeti osztályokon is használják.

Amikor a babák megszületnek, akkor nem pólyába, hanem egy ilyen öblös fekhelybe rakják. Megfigyelték ugyanis, hogy így sokkal nyugodtabbak maradnak. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy hasonlónak érzik az anyaméh már jól megszokott közegéhez, ami nagymértékben növeli a biztonságérzetüket.

Mire érdemes figyelni vásárláskor?

Amikor egy bababolt kínálatában nézelődünk, hogy rátaláljunk a tökéletes babafészekre, akkor több szempontot is érdemes figyelembe vennünk annak érdekében, hogy megtaláljuk a lehető legjobb változatot.

Először is nagyon fontos, hogy megfelelő méretű legyen, de az anyag összetételét és érdemes szem előtt tartani. Mindenképpen puhának és antiallergénnek kell lennie, illetve az is nagyon fontos, hogy az anyag kiválóan szellőzzön.

Mindezek mellett pedig érdemes olyat választani a bababoltban, aminek a huzatát le lehet venni és mosógépen ki lehet mosni.

modern gyerekszoba mászófallal

Kicsi gyerekszoba berendezés praktikusan

A kicsi szoba berendezése egyszerre izgalmas és sok fejtöréssel járó feladat. Segítünk az ötletelésben!

Tartalom