A faldekoráció ötletek feldobják a kicsik hangulatát

Mindig hatalmas örömet és felhőtlen boldogságot jelent, ha a család már meglévő taglétszáma gyarapszik egy rég várt kis jövevénnyel. A szülői felelősség ilyenkor hatalmasra duzzad, hiszen számtalan olyan új feladat merül fel, aminek a felnőtteknek meg kell felelniük. Az egyik ilyen a gyerekszoba berendezése, ami elsősorban a megfelelő bútorokat jelenti. Persze nem maradhat el a szemet gyönyörködtető díszítés sem, amihez a faldekoráció ötletek nyújtanak remek lehetőséget.

Az igazság az, hogy a dekor boltokban kapható ornamentumok akár kisebb vagyonba is kerülhetnek, viszont, ha rendelkezünk némi kézügyességgel, fantáziával és szépérzékkel, akár mi magunk is csodás eredményeket érhetünk el.

A faldekoráció ötletek közül a leglátványosabbat a foszforeszkáló matricák jelentik.

Ezeket akár már potom pénzért is beszerezhetünk a kedvenc hobbiboltunkban. A világító faldekoráció ötletek közül a legtalálóbbak azok, amelyek bolygó-, illetve csillag-formájúak, és ki tudja- talán a csillagászat és a tudományok szeretetét is beleolthatjuk a kis kópékba azáltal, hogy ilyen jellegű motívumokkal vesszük őket körül.

 

Ha az űr csodás világa mégsem tartozik a gyerkőc érdeklődési körébe, hagyjuk, hadd válassza ki maga, milyen matricát szeretne a falon vagy a bútorokon látni.

Szerencsére a szóban forgó matricák legtöbbje könnyen leszedhető a felületekről, nem téve azokban kárt.

A személyes fotók szintén előkelő helyet foglalnak el a faldekoráció ötletek között, hiszen olyan esztétikai megoldást nyújtanak, amiben nemcsak a kicsik, de a nagyok is nagy örömüket lelik. Érdemes olyan fotókat választani, amelyek nagyobb ünnepi események alkalmával készültek, esetleg különösen kellemes emlék kötődik hozzájuk, hiszen a képekre ránézve közösen újra átélhetjük a szívmelengető pillanatokat.

faldekoráció ötletek

Ha a faldekoráció ötletek közül a fotókat választjuk, érdemes a részletekre is odafigyelni, mint például a színes keretek alkalmazása, vagy a kicsit rendetlen, aszimmetrikus elrendezése a fényképeknek, hiszen így sokkal jobban illenek majd a gyerekszoba hangulatához.

Sőt, a fotók mellett akár gyerek magazinokból kivágott kedves képeket is kiragaszthatunk a falra.

Így biztosítva, hogy a kicsinyünkre a kedvenc mesefigurája mosolyogjon le a falról, ezáltal is felhőtlen jókedvet biztosítva a szoba lakójának.

Manapság a boltokban rengeteg színes, vidám falvédőt lehet kapni, de ha sok a szabadidőnk, akár mi magunk is elkészíthetjük a szóban forgó aranyos, bohókás díszt.

Az így elkészített, személyre szabott, egyedi falvédő a gyerekágy vagy a játszósarok mögé elhelyezve esztétikailag központi szerepet tölt majd be a gyerekszobában. A faldekoráció ötletek gazdag spektruma várja az érdeklődőket az interneten vagy a témával kapcsolatos magazinok hasábjain is.

Tartalom