Világszerte népszerű kültéri falburkolatok: mit érdemes tudni róluk?

A ház külső megjelenésének legfontosabb eleme a falburkolat, hiszen értéket és stílust ad az épületnek, valamint ez alakítja ki a legelső benyomást a látogatók számára. Esztétikai értékei mellett azonban egyéb fontos szerepe is van, például védelmet nyújt a falaknak az időjárás viszontagságai ellen. Ma már sokféle falburkolat közül választhatunk. Ebben a cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbbeket, hogy megkönnyítsük a választást.

A legtartósabb megoldás: beton burkolat

Ha minőségi kültéri falburkolat mellett szeretnénk dönteni, akkor a beton burkolat a legjobb választás. Ez ugyanis a legtartósabb és legfunkcionálisabb az összes lehetőség közül.

A beton jól ellenáll a környezeti hatásoknak, valamint hosszútávon megőrzi eredeti megjelenését. A beton kültéri falburkolatok széles választékában állnak rendelkezésre, így könnyen találhatunk olyat, amely illeszkedik a ház stílusához és színéhez.

 

A STAR STONE kínálatában található beton burkolatok esztétikus megjelenést kölcsönöznek, hiszen prémium minőségüknek köszönhetően tökéletesen élethű másai az eredeti kőburkolatoknak.

Mindemellett viszont sokkal ellenállóbbak és tartósabb megoldást kínálnak, mint az igazi kő típusok. Ráadásul a telepítésük is gyorsan kivitelezhető, miután bármilyen falfelületre könnyedén feltehetők, akár előzetes szakmai tapasztalat nélkül is.

Kő- és téglaburkolatok

ház tégla burkolat
Panorama view of brick houses from an empty sidewalk street with cars, trees and lanterns

A kő és tégla klasszikus kültéri falburkolatok, amelyeket többféle színben és formában állítanak elő.

Nemcsak esztétikailag megnyerők, de a környezeti hatásoknak is jól ellenállnak. Nagy súlyuk miatt azonban nem ajánlott minden felületre felhelyezni őket. Mielőtt emellett a megoldás mellett döntünk, meg kell vizsgálnunk, hogy az adott szerkezet elbírja-e ezt a burkolattípust.

A fa falburkolatok

A fa sokak számára közkedvelt választás, akik közel akarják hozni otthonukban a természetet. Többféle színben is elérhető, ezért könnyen illeszthető a ház stílusához.

Melegséget és kellemes hangulatot áraszt. Nagy hátránya azonban, hogy nem viseli jól a környezeti viszontagságokat, az esőt, a fagyot. Éppen ezért legtöbb esetben vidéki házaknál, nyaralóknál találkozhatunk velük.

Hogyan válasszak?

Az esztétikum mellett a legfontosabb szempont a praktikum. Mennyire tartós, milyen karbantartási igénye van a kiválasztott kültéri falburkolatnak? Hiszen szeretnénk, ha hosszú évtizedeken keresztül nyújtana szép és biztonságos megoldást.

Ha szeretnénk, hogy minden szempontnak megfeleljen, akkor a STAR STONE beton burkolatát érdemes választani. Ugyanis prémium minőségükkel és a legkorszerűbb előállítási technológiákkal garantálják, hogy Ön jó döntést hoz, ha őket választja.

Tartalom