A víz szerelő segít, ha baj van!

A csöpögő csapok, eldugult lefolyók igencsak megnehezíthetik a mindennapjainkat. Egy jó víz szerelő viszont képes gyorsan elhárítani azt efféle kellemetlenségeket. Persze a vizes helyiségekben, mint pl. a konyha és a fürdőszoba, még számos probléma adódhat, ami jelentősen csökkenheti a komfortérzetünket.

Nem érdemes sokáig halogatni a felújítási, javítási munkák kivitelezését, mert a kicsiből egyre nagyobb gond alakulhat ki, aminek egy idő után költségessé fog válni a megoldása.

Víz szerelő teljeskörű szolgáltatásokkal

Ahogy a nagykönyvben az meg van írva, ha beüt a baj és mondjuk elromlik a csap, akkor nem kizárt, hogy a lefolyó is eldugul, vagy esedékessé válik a WC tartály cseréje a régi tömítések miatt.

 

Nincs is annál kényelmesebb, mintha van egy olyan víz szerelő, aki képes minden víz szereléssel kapcsolatos dolgot megoldani, így nem kell mindenhez egy másik szakit keresni. Időt és pénzt spórolhatunk meg a vízszerelők szolgáltatásait alaposan szemügyre véve.

A nem várt problémák hirtelen történő kezelésére is létezik megoldás a minőségi szolgáltatók, víz szerelők képében. A legtöbb esetben kiszámíthatatlan, hogy mikor következik be egy csőtörés. Viszont ekkor sem kell pánikba esnünk, ha tisztában vagyunk vele, hogy honnan igényelhető szakszerű és gyors segítség.

A vízzel működő háztartási gépek bekötését szintén igényelhetjük, hogyha mi magunk nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vagy ha nem állnak a rendelkezésünkre az ehhez szükséges eszközök.

A mosógép bekötés nem nagy kunszt

mosógép bekötés szakember

Alapvetően nem kell sokféle szerszám a mosógép bekötéshez, viszont mielőtt nekiállnánk, nem árt meggyőződni arról, hogy van-e otthon: csőfogó, dugókulcs, csavarhúzó, és egy vízmérték is jól jöhet.

Általános esetben a régi helyére szereljük be az újat. A már eltávolított gép helyén jó esetben két csatlakozási lehetőségnek kell lennie.

Az egyik a lefolyó, a másik pedig a vízvezeték csonkja, amiből a vízvétel történik. Bár az sem ritka, hogy a víz elvezetésére a fürdőkád szolgál. Ilyenkor nem kell foglalkoznunk a lefolyóba történő bekötéssel.

Ha új a készülék, és éppen a kicsomagolásra készülünk, akkor mindenképp távolítsuk el a dobrögzítő csavarokat, amiből akár három vagy négy is lehet.

Ha ezt követően kinyitjuk a gép ajtaját, akkor forgassuk meg a dobot kézzel, aminek könnyen kell futnia, ha nem akadályozza semmi a forgását.

A mosógép bekötését nem szabad elhamarkodni, bármilyen egyszerűnek is tűnik.

De miért van szükség vízmértékre a mosógép bekötése során? Ha nem áll teljesen egyenesen a gép, akkor az centrifugálás közben könnyen elmozdulhat, nagyobb zajt csap és idő előtt tönkremehet.

A szakszerűtlen telepítés következtében megtörténhet, hogy garanciavesztéssel kell szembesülnünk. Éppen ezért előnyösebb lehet, ha picit is bizonytalanok vagyunk magunkban, akkor inkább egy profira bízzuk a mosógép bekötését.

Ezzel elkerülhető a vezetékek szivárgása vagy a mosógép károsodása, ráadásul időt és energiát takaríthatunk meg a hozzáértő segítségnek köszönhetően.

Tartalom