Ágy fölé dekoráció – 7 szuper ötlet, ami Téged is levesz a lábadról!

Ágy fölé dekoráció? Még szép! A hálószoba fókuszpontja az ágy, kár is volna hagyni parlagon heverni e bútor mögötti falat. És nem, jelen esetben nem a fejtámla gondos megválasztásáról beszélünk, bár tény, hogy ennek az elemnek is megvan a maga hamisítatlan hangulatteremtő hatása.

Mostani bejegyzésünkben az ágy mögött falrész frappáns díszítését vesszük górcső alá. Ha ihletet merítenél, tarts velünk!

Milyen az ideális fali dekoráció hálószobába?

A kérdésre roppant nehéz, ha egyáltalán lehetséges konkrét válasszal szolgálni. Tény, hogy a tökéletes dekoráció jól illeszkedik a hálószoba már kialakított dizájnjához, nem bontja meg az összhangot, emellett pedig szavak nélkül is beszél a szoba lakójának személyiségéről.

Ágy mögötti fal – rengeteg potenciál kis területen!

 

Ha az egyszerű, ám annál nagyszerűbb megoldások híve vagy, emellett pedig szeretnél egy csipetnyit a természet szépségéből megidézni a hálószobádban, ezt az ötletünket imádni fogod, különösen, ha az ágyadnak nincs háttámlája!

ágy mögé dekoráció osb lapból

Szerezz be egy nagyobb méretű préselt OSB lapot (vagy méretre vágott raklapot) – ezt a legtöbb barkácsüzletben megtalálhatod, ráadásul nem is drágán.

A rétegelt OSB lemez igazi rusztikus hatást teremt az ágyad háttámlájaként – ehhez pedig még fúrni-faragni sem kell, elég, ha azt a falhoz támasztod.

Ennyivel persze még nincs kész a munka – irány az erdő! A kiruccanás célja egy nagyobb méretű faág megtalálása, amit odahaza megtisztítva, erős madzagra kötve, dekoráció gyanánt bátran az ágyad mögött falhoz erősíthetsz.

Az ágat fényfűzérrel, lampionokkal dekorálhatod. Az i-re a pontot néhány famintájú díszpárnával teheted fel.

Tapéta ágy mögé – de milyen mintával?

tégla fal ágy mögött

Ha azonnali, gyors megoldásra vágysz, méretre vágott tapétával is díszítheted az ágyad mögötti falat. A tapéták díszítésük és kivitelezésük vonatkozásában is igen színes skálát ölelnek fel – engedd szabadjára a kreativitásod és válogass kedvedre.

Ha például mindig is bolondultál a rusztikus téglafalakért, de nem engedheted meg magadnak e nagyobb volumenű átalakítást, válassz olyat a tapéták gazdag palettájáról, amely téglafalat ábrázol – a hatás nem marad el.

Nagyobb kaliberű lakásfelújítások során a fa falburkolat ágy mögé is szóba jöhet

fali dekoráció hálószobába

Ha nagyban gondolkodsz, akár faburkolattal is boríthatod az ágyad mögötti falat. A munka persze mesterembert és profi kivitelezést kíván – a Te dolgod „csupán” annyi, hogy kiválaszd a dizájnt. Az visszafogott megoldások híveként elegáns olvasólámpát is szereltethetsz a burkolatra, ami egyszerre szolgál praktikus és esztétikus dekorációként.

Ágy fölé dekoráció fotókból

fényképes dekoráció ágy fölé

Elalvás előtt szívesen merengsz a múltbéli szép emlékeken? Fokozhatod a hatást, ha ezeket az emlékeket kézzel fogható fényképek formájában közszemlére teszed – hol másutt, ha nem az ágyad mögötti falon!

Nyomtasd ki a kedvenc fotóidat, majd azokat egyszerű madzagra felcsipeszelve akaszd a falra. Ha tovább fokoznád a hatást, vesd be a fényfüzérek semmihez sem hasonlító hangulatfokozó erejét is.

Ágy fölé dekoráció: a nagyobb méretű képek is csodákra képesek

ágy fölötti dekoráció falra

Klasszikus megoldás, mégsem elcsépelt: akaszd ki az ágyad mögötti falra a kedvenc festőművészed replikáját – vagy bármilyen, az ízléseddel (no meg a hálószoba hangulatával) harmonizáló festményt, képet. Szép és elegáns megoldás ez, amivel lehetetlen bakot lőni.

Aki a virágot szereti…

Amennyiben a hálószobádban megfelelők a fényviszonyok, a cserepes virágok is jól fogják magukat érezni a térben.

A növények közérzetre gyakorolt pozitív hatása nem vitatott – miért ne élhetnél ezzel a csodás erővel a pihenés helyszíneként szolgáló hálószobában?

A dizájnos cserepes virágokat függő dekoráció gyanánt a plafonról is lecsüngetheted, ám a legegyszerűbb, ha e célból a falhoz rögzített dekoratív polcot használsz.

Ágy fölé dekoráció: apropó, polcok!

Szereted a sokoldalú megoldásokat? Nyert ügyed van, ha néhány polcot felfúrsz a hálód falára – hiszen ezeket az okos tároló egységeket kedvedre díszítheted az éppen aktuális dekoratív kiegészítőiddel.

A már említett cserepes növények mellett szobrocskák, az utazásidról hazahozott relikviák, sőt, könyvek is helyet kaphatnak a polcokon.

Tartalom