Az okos otthon nélkülözhetetlen kiegészítője: a modern e robogó

Vajon a véletlen műve lenne, hogy egyre több e robogó tűnik fel a magyar utakon (is)? Természetesen a kérdést költőinek szántuk: az elektromos járművek népszerűségét bizony „nem a hangyák hordták össze”. Ebben a technikában rejlő elképesztő előnyök egyre többeket szólítanak meg és tesznek a zöld közlekedés elkötelezett híveivé egy egész életre.

Okos otthon mellé elektromos robogó dukál

Szeretjük a smart berendezéseket, és nemcsak azért, mert megkönnyítik az életünket – no persze ez sem utolsó az indokok széles lajstromában.

Az okos berendezések alapvetően a gazdaságosságukról, fenntarthatóságukról és a környezetbarát üzemeltethetőségükről ismertek. Ez utóbbi tulajdonságuk már csak azért is élvez különös relevanciát, mert épp eleget „nyüstöltük” már a bolygónkat ahhoz, hogy észhez térve váltsunk végre az energiabarát megoldások és megújuló erőforrások nyújtotta lehetőségekre.

 

Ha a lakberendezés, lakásfelújítás során egyébként is kardinálisnak tartjuk ezeket a szempontokat, érdemes bizalmat szavazni az e motornak, ami otthon is feltölthető!

Hajrá, napelemek, hajrá élhető jövő!

A napelemekről ódákat lehetne zengeni, sokan ezekben a nagyszerű technikákban látják a fennmaradásunk zálogait.

Ha odahaza már megoldott a napelemes rendszer kiépítése, tudjuk jól, hogy ez a technika kizárólag előnyös megoldásokat kínál, hiszen általa (nem is annyira) könnyes búcsút inthetünk végre a villanyszámlának.

Most akkor álljunk meg egy percre, és gondoljuk végig: ha az e robogót egy olyan eszközzel töltjük fel elektromos árammal, ami lényegében a Nap fényéből származik és ingyen van (a napelemek beszerzési- és telepítése díja garantáltan megtérül), akkor vajon mennyibe is kerül a tényleges fenntartása az elektromos járművünknek?

Az e robogó és a benzines motor fenntartásának összehasonlítása – lássuk a statisztikát!

Két közel egyforma teljesítményű jármű fenntartásának összehasonlításakor az derült ki, hogy az e robogó üzemeltetése tizedannyiba sem kerül, mint a benzinnel működő robogóé.

Nem kell ahhoz matematikusnak lenni, hogy azonnal kiszámítsuk, ilyen előnyös körülmények között az elektromos robogó ára garantáltan megtérül! Ha pedig a töltéshez szükséges áramot otthoni napelemekkel oldjuk meg, nos, ez az áhított időszak még hamarabb köszönt be.

A betondzsungelek nagyragadozói: az elektromos robogók

Nem vitás, hogy az e robogó egy minden ízében városi, illetve elővárosi közlekedésre termett jármű. A zöld rendszáma több előnyhöz is juttatja, többek között például az e motorok a buszsávot is használhatják, így könnyebben megkerülhetjük velük a közlekedési dugókat.

A legmodernebb modellek egyetlen töltéssel 100 km-t is képesek megtenni, így napi szinten igencsak jó szolgálatot tesznek azoknak is, akik a munkájukból kifolyólag „nyúzzák” a vasat – a futárokra gondolunk itt elsősorban.

De persze nem kell ahhoz futárkodni, hogy az e robogót nélkülözhetetlen társnak érezzük a mindennapokban, hiszen ez az okos megoldásokkal operáló jármű az életünk minden szegmensére pozitívan hat.

Tartalom