A reflektorok, pontosabban lámpák fényében más az olvasás!

Olvasni jó, ráadásul a legjobb, ha nincsen helyhez kötve. Vagyis elengedhetetlen egy kompakt kis fényforrás, ami hűséges kísérőként szolgálhat kint a kertben, a kanapén vagy ágyban fekve, esetleg a fotelben ülve.

Mert mindenekelőtt tényleg az a lényeg, hogy a könyv gondoskodjon a lebilincselő élményről, de nem mellékes, hogy minderre milyen fény vetül.

Miért hasznosak a csíptetős modellek?

Az olvasólámpák családjának egyik legkedveltebb, egyúttal legtöbbek által keresett darabja a csíptethetős variáció.

 

Ez, ahogy arról az elnevezése is árulkodik, hordozható, azaz kompaktságának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen körülmények között képes optimális megvilágítást biztosítani.

Márpedig ez nélkülözhetetlen, különösen hajnalban, vagy alkonyat idején, meg természetesen este, éjszaka. Bár tagadhatatlan tény, hogy nem egyszer látni olyan tavaszi, őszi napot, amikor napközben annyira beborul, hogy esélytelen lámpa nélkül boldogulni.

Ennek az alternatívának, azonban nemcsak az az előnye, hogy a mobilizálása gondmentes. A másik pozitív tulajdonság az esetében, hogy roppantul kedvező áron beszerezhető.

Ez nem az a típusú beruházás, amin túl sokat kellene lamentálni. Ellenben a minőségi kivitel gondoskodik a hosszú távú alkalmazásról még mindennapos használat mellett is.

A klipsszel ellátott ledes lámpa mindennek tetejében kifejezetten környezetbarát választás. Az általa kibocsájtott fény nem bántja a szemeket, ugyanakkor ideális fényviszonyokat teremt: nem túl sok, de nem is kevés az, amit nyújt.

Mindezt gazdaságos feltételek mellett, amiért valóban megérdemli a LED a fényforrások királya jelzőt, mert az. Praktikus, hasznos, minőségi és tartós választás.

Olvasáshoz csak a csíptetős modell a megfelelő?

asztali olvasólámpa

Természetesen nem! Sokan nem különösebben rajonganak az extra, mondhatni külsős helyszínekért, ha a kedvenc olvasnivalójuk lapozásáról van szó. Így aztán az asztali konstrukciók is népszerűek.

Ráadásul nyilván az esetükben nem csupán az olvasás megtámogatása a cél, hanem az egyéb írásos feladatok elősegítése. Így mindenféle adminisztratív munka pillanatok alatt késszé varázsolható, sőt a kreatív tevékenységek is teret kaphatnak, ha akad rájuk affinitás.

Az asztali alternatívák is LED lámpák, ami azért nagyon jó hír, mert így a beszerzésük, valamint az üzemeltetésük is határozottan kedvező anyagi feltételekkel hozható tető alá. A hosszú távú helytállás szintén olyan előny, ami nyugodt szívvel garantáltan bezsebelhető.

Még milyen kialakítású lámpa jöhet számításba?

Végül, de nem utolsó sorban a fali olvasólámpák is kedveltek. Akinek a szoba berendezése ehhez alkalmazkodik, azaz például a lámpatest az ágy vagy a fotel felett helyezkedik el, annak kétségtelenül megéri kihasználni ezt az előnyt, lévén így egy jelentős díszítő értékkel rendelkező lámpát nagyon is praktikus célokra is felhasználhat.

A fali variáns nemcsak a könyvek lapjait világíthatja meg éles, de nem bántó fénnyel, hanem akár a kézimunkát, vagy a kézben tartott kütyüt is.

Az igazán extrém olvasók, akik mindig és mindenkor áldozni kívánnak a könyvmoly lét oltárán, az összes fent felsorolt típust is bevethetik, ötvözhetik, mert ilyen módon nincs az a körülmény, ami a kikapcsolódás útjába állhatna.

Tartalom