Eleganciát varázsol otthonába a vászonkép

A lakberendezés területén a fali dekoráció vezető szerepet játszik.

Ezek közül a vászonkép kiemelkedő szerepet játszik. Hiszen elképesztő eleganciát és színvilágot lehet vele bevinni egy lakótérbe. Itt az is fontos, hogy helyesen válasszuk ki a felületeket és a díszítés elemeit is.

Hogyan tehetjük a belső teret érdekesebbé és kifejezőbbé?

A lényeg az, hogy tudjuk, mit és hogyan használjunk. A legegyszerűbb, de nem kevésbé hatékony módja ennek a vászonkép.

A művészek által készített festményeket mindig a gazdag emberek bizonyos kiváltságának tartották. A nyomtatás és a technika lehetőségei azonban megváltoztatták a modern tervezők hozzáállását ehhez. Mindenki számára lehetővé tették, hogy a belsőépítészetben használjuk őket.

Bármilyen elképzelhető és elképzelhetetlen illusztráció átvihető a vászonképre, amely korlátlan lehetőséget kínál a kreativitásra.

 

Az előállításához széles formátumú nyomtatót és a speciális pigment alapú tintát használnak. Ez elsősorban azt jelenti, hogy gyakorlatilag korlátlan méretűek lehetnek, másodszor pedig egy vászonkép nincs kitéve az idő vasfogának, és sok év után is megőrzi a telítettségét és a szerkezetét. A nyomtatásnál lehetőség van speciális képfeldolgozás használatára, aminek köszönhetően a vászonkép még jobban hasonlít az eredetihez.

Ez természetesen nem kötelező – minden az Ön képzeletétől függ. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a vászon maga is kiemelkedő szerkezetű és textúrájú, amit a valódi festményeken is megfigyelhetünk. Habár a kortárs festmények manapság hozzáférhetőbbé váltak, de még nem minden esetben megfizethetőek és kalkuláhatóak bele egy átlagos család költségvetésébe.

De ennek a nagyszerű alternatívának köszönhetően most mindenki megengedheti magának ezt az eleganciát.

A vászonkép úgy néz ki, mintha művész festette volna.

De ha megvizsgáljuk az árát, azonnal rájövünk, hogy még egy ismeretlen, kezdő piktor sem lenne képes ilyen olcsón értékesíteni festményeit, hiszen egyszerűen nem tudna megélni ennyi pénzből.

A vászonkép pedig egy fényűző festményre emlékeztet, nem pedig egy kezdő próbálkozásra, amit a körúton lehet megvásárolni. Napjainkban sokan másolják a művészek híres festményeit. Itt nem hamisításról van szó, hiszen a másolatok készítése egy civilizált tisztelet a nagy mesterek tehetsége előtt.

vászonkép

Ez nemcsak annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen festmények milliókba kerülhetnek, hanem annak is, hogy néhány mesterművet egyszerűen nem értékesítenek, mert múzeumokban és galériákban állnak kiállítva. A vászonképnek köszönhetően akár egy diák is megengedheti magának, hogy a szobáját Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer portréja díszítse, amelynek eredetije 87, 9 millió dollárt ér.

Vagy például Edvard Munch 1893 és 1910 között készült mesterműve, A sikoly, amelyet első tulajdonosa, a norvég milliárdos Petter Olsen 119,922,000 dollárért vásárolt meg.

A vászonképek értéke azonban valójában nem az árukban fellelhető, hanem abban az egyedülálló légkörben, amit még egy szerény lakásban is képesek megteremteni.

Tartalom