A függőágy készítés házilag garancia a kellemes kikapcsolódásra a kertben

Mivel manapság sokan szeretnének időt tölteni a szabadban, a függőágy készítés házilag nagyszerű módja a pihenésnek a kertben, a teraszon vagy az erkélyen. A továbbiakban lépésről lépésre bemutatjuk a kerti függőágy létrehozásának folyamatát. Ez nem igényel sok időt vagy speciális felszerelést, és ha elkészültél, egy kézzel készített, egyedi darabot kapsz a szabadtéri pihenéshez.

Első lépés a függőágy állvány készítése

Mielőtt elkezdenéd a munkát, fontold meg, hogy van-e olyan hely a kertedben, ami alkalmas egy függőágy elhelyezésére.

Ez lehet két fa, egy lugas, egy házfal vagy akár egy kerítéselem is. Ha ezek elég stabilak, természetes vázként használhatóak. Ellenkező esetben a függőágy állvány készítése is Rád vár.

 

Ha a helyszín és a váz készen áll, elgondolkodhatsz a kerti függőágy formáján és az anyag típusán.

Kíváncsi vagy, miből és hogyan hozhatod ezt létre? Számos lehetőség közül választhatsz. Használhatsz speciális függőágyhálót, vagy készíthetsz magad is egyet vastag zsinórokból vagy kötelekből.

De ezt az utat inkább meghagyhatod a csomókötés igazi mestereinek. Ehelyett azt javasoljuk, hogy szövettel dolgozz. Ez nemcsak kényelmesebb, de szebb is lesz, mint egy kötélből készült megoldás.

Válassz strapabíró anyagot!

A függőágy készítés házilag nem igényel sok fejtörést, de az anyag kiválasztása során körültekintően kell eljárni. Ennek erősnek és szakadás állónak kell lennie.

függőágy készítés anyagválasztás

Használhatsz ejtőernyő vásznat vagy más típusú anyagot, ami elég vastag. Ha nehezen tudsz választani, kérdezz rá, hogy mit ajánlanak egy textilboltban. A munkához 200 cm hosszú és 100 cm széles szövetre és egy vastag kötélre lesz szükséged.

Maga a fekvőfelület 190 cm hosszú és 90 cm széles lesz. Az anyagnak a méretei nagyobbak, mivel a széleken egy megerősítő szegélyt kell kialakítani, 5 cm anyagot tekerve a közepére.

Ennek a megerősítésnek köszönhetően a kerti függőágy nem fog kifoszlani a széleinél, és sokáig fog szolgálni. Ne feledd, hogy az elkészült műnek biztonságosnak kell lennie, különösen, ha kisgyermekek fogják használni.

A függőágy készítés házilag az elkészített szegélyeken elhelyezett lyukak kivágásával folytatódik, amelyeken keresztül a köteleket fogod elhelyezni. Tarts kb. 10 cm távolságot a szélektől. Minden lyuknak hasonló méretűnek kell lennie, és hogy azok ne foszoljanak ki, mindenképpen erősítsd meg fémkarikákkal.

A függőágy rögzítése pillanatok alatt megoldható

Amikor a lyukak készen vannak, jöhet a függőágy rögzítése. Készíts elő két darab, 15 méter hosszú kötelet vagy zsinórt. A kötélnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja a függőágyat használó személy súlyát. Ezt a legjobb egy szaküzletben beszerezni.

Ezután fűzd át a kötelet az első lyukon, majd térj vissza a kiindulási ponthoz, és fűzd át a kötelet egymás után az összes lyukon, ügyelve arra, hogy a zsinórok hurka minden alkalommal 50 cm-rel túlnyúljon az anyagon.

Miután átfűzted a kötelet, kösd össze vagy akaszd fel a végeket. A függőágy rögzítése egy karabiner segítségével is történhet.

Ezzel a függőágy készítése be is fejeződött. Már csak annyi maradt hátra, hogy azt a fák közé akaszd, és élvezd a pihenést a meleg nyári napokon.

Tartalom