Hangulatos erkély ötletek csokorba szedve – csak Neked!

Amennyiben a hangulatos erkély ötletek nyomában jársz, viszont még mindig nem tudod, milyen irányvonal mentén is indulj el, segítünk! Jelen cikkünkben ugyanis a hangulatos terasz ötleteket vettük górcső alá.

Pénz kérdése?

Többen talán úgy gondolhatják, a szép, igényes terasz berendezése minden esetben vagyonokat emészt fel. Szerencsére ez korántsem igaz – némi leleményességgel és szépérzékkel ugyanis olcsón is megúszhatjuk a dolgot.

Ha a bútorokat és a színeket ügyesen választjuk meg, a zölddekoráció meglétére is nagy hangsúlyt fektetünk, illetve nem félünk megcsillogtatni a kreatívabb énünket, a mutatós végeredményt, az erkély meghitt, otthonos hangulatát akár előre is borítékolhatjuk.

Hangulatos erkély ötletek – kezdjük az alapoktól

hangulatos erkély fa padlóval
 

Tény, hogy a terasz és az erkély hangulatát nagyban befolyásolja a választott burkolat.

Abban az esetben, ha a rusztikus, vidékies stílus hívének tartod magad, a natúrfából készített burkolat válthatja be a hozzá fűzött reményeidet. Ugyanez az anyag, a fa, különösen sötét színben, a modern stílusú teraszokat is remekül kiegészíti. Amennyiben mediterrán atmoszférát szeretnél teremteni odakinn, válaszd a terrakotta burkolatot, s abból is a vörös árnyalatút.

Mindenképpen ragaszkodsz a klasszikus csempéhez? Nos, természetesen ezzel sincs semmi gond, arra viszont figyelj oda a vásárlásnál, hogy a kiszemelt csempe csúszásmentes legyen.

Színek – a hangulat igazi megteremtői

Korábbi cikkeinkben már rengetegszer olvashattál arról, milyen nagy hatásuk van a színeknek a közérzetünkre. Nos, ezt a tudásodat most az erkély vagy terasz újragondolásánál is hasznosíthatod.

Az elegáns fehér bármilyen típusú burkolathoz passzol, de az sem gond, ha inkább az élénk színeknek szavaznál bizalmat. A vidám sárga például százszorosára növeli a beáramló napfény erejét, a zöld pedig energetizál. A sötét színekkel csak óvatosan, különösen, ha a terasz kicsi – ezek ugyanis vizuálisan kisebbnek láttatják a teret.

Hangulatos erkély ötletek – főszerepben a bútorok

erkély kanapéval

A csodás naplementében gyönyörködnél a kedveseddel, vagy éppen az éjszakai égbolt varázsában merülnétek el? Ehhez bizony komfortos bútorokra is szükségetek lesz a teraszon. A klasszikus garnitúra mellé (asztal és székek), ha engedi a hely mérete, válasszatok egy strapabíró, kényelmes kanapét is az összebújós estékhez.

Esztétikus terasz dekoráció ötletek – a kihagyhatatlan díszpárnák

hangulatos erkély díszpárnákkal

Apropó, kanapé! Hogyan is lehetne teljes a relaxálás a vidám hangulatú és kényelmes díszpárnák nélkül? A díszpárnákkal kapcsolatban két szabály érvényes: minél több, annál jobb, illetve minél színesebb, annál varázslatosabb! Ezek az aprócska holmik ugyanis akkor töltik be hivatásukat, ha kiválnak a környezetből és élénk színeikkel vidámítják a szívünket.

Erkély dekoráció: ne feledkezz meg a nagyméretű napernyőről sem

Teljesen mindegy, hogy szerényebb paraméterekkel rendelkező vagy nagyméretű teraszod van, a napernyők garantáltan jól fog mutatni azon. Nemcsak esztétikus és stílusos, de roppant praktikus is: akár a déli tikkasztó órákban is ücsöröghetsz odakinn, az erős UV sugárzás nem tesz kárt az egészségedben, ha a napernyő alá húzódsz.

Hangulatos erkély ötletek a romantikus kisugárzás jegyében

A terasz dekorálásakor ne félj megmutatni a romantikus énedet sem. Abban az esetben, ha a csöppnyi helyen csupán egyetlen apró szék és asztalka fér el, teríts vidámszínű szőnyeget a burkolatra, az asztalkára pedig helyezz vázában virágot. A virág mellé kerülhet gyertya is – ezt éjszaka meggyújtva igazi romantikus atmoszférát teremthetsz.

Bónusz tipp: a gyertyák és mécsesek hangulatteremtő hatását mindenképpen aknázd ki az erkélyeden – a lágyan pislákoló fényeknél keresve sem találhatnál meghittebb dekorációs kellékeket.

Növény, növény és még több növény!

erkély növényekkel

Ha a terasz vagy erkély dekorálása kerül terítékre, a növények – legyenek azok búja kúszó- vagy virágosnövények- példátlanul remek eszközei a kellemes hangulat megteremtésének. A futónövények és virágosnövények színes spektrumon mozgó soraiban számos olyat találsz, ami kifejezetten igényli a folyamatos és erős napfényt, de olyat is, amelyik kizárólag az árnyékos helyeket kedveli.

Tartalom