Medence szivattyú a hatékony vízforgatásért

Egy medence kialakítása sok tervezést igényel, hiszen hosszútávon is ki szeretnénk élvezni annak funkcionális és esztétikai előnyeit. Ennek alapfeltétele, hogy a medencénkben mindig friss, tiszta víz legyen. Az egyik legfontosabb feladat tehát az, hogy biztosítsuk a hatékony vízforgatást. Erre a célra szolgál a medence szivattyú, ami a tengerek természetes tisztulási elve szerint működik.

A medence gépészeti elemei

Ahhoz, hogy a medencénk megfelelően működjön, sokféle gépészeti elem beszerelésére, telepítésére van szükség. A rendszer elemeinek kiválasztását és összeállítását minden esetben érdemes szakemberre bízni, hiszen csak ő tudja precízen és szakszerűen elvégezni ezt a feladatot.

Ami a gépészeti elemek típusát illeti vannak a kényelmi funkciót ellátó alkatrészek, készülékek és azok, amik kifejezetten a víz folyamatos forgatásáért, tisztaságáért felelnek. A medence szivattyú az utóbbi kategóriába tartozik.

 

A kényelmi funkciót ellátó szerelvények közé soroljuk például a megvilágításra alkalmas elemeket. Ezeknek csak kiegészítő szerepük van, ami azt jelenti, hogy a meglétük nem feltétele annak, hogy működőképes medencénk legyen.

Ugyanakkor minden rendszernek van egy alapegysége, ami nem más, mint a vízforgató és vízszűrő berendezés. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mindig friss, tiszta vizet tudhassunk a medencénkben.

A szivattyúnak az a feladata, hogy ezt az az elemet hatékonyan működtesse. A medence méretétől, kialakításától függően, a vízforgató, illetve a szivattyú típusa is változhat.

A medence szivattyú típusai

medence szivattyu szivattyuwebaruhaz

A műszakilag megfelelő szivattyú kiválasztása előtt több szempontot is figyelembe kell vennünk.

Első körben azt kell eldöntenünk, hogy pontosan milyen méretű medencéhez fogjuk alkalmazni. Ez alapján dől el ugyanis, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk.

A szivattyú kialakítása is többféle lehet, így ezt sem bízhatjuk a véletlenre. Ma már viszonylag sok lehetőség áll a rendelkezésünkre és olyan elemekből építjük össze a rendszert, amilyenekből csak szeretnénk. Ugyanakkor, mint minden műszaki konstrukció esetén, itt is passzolniuk kell egymáshoz az egységeknek. Végeredményben pedig a rendszernek képesnek kell lennie hatékonyan ellátnia a feladatát.

Ami az egyes típusokat illeti, léteznek előszűrős, illetve finomszemcsés szűrővel rendelkező változatok. Ezek mellett pedig ott vannak a kombinált modellek is, amik a nagyobb és a kisebb szennyeződéseket is nagyon precízen ki tudják szűrni, miközben forgatják a vizet.

Bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, minden esetben minőségi terméket válasszunk!

Tartalom