Mobilház lehet a jövő?

A mobilház egy lakókocsira hasonlít, ami kerekeken érkezik a kívánt helyre, teljes egészében felszerelve, berendezve, közművesítve.

mobil ház
mobil ház

Manapság sokat lehet hallani a mobilházakról, de a készház és könnyűszerkezetes házak kifejezéssel is gyakran találkozunk, bár ezek a fogalmak nem teljesen fedik egymást.

Sokan használják rá a készház jelzőt, hiszen a lakónak semmi más dolga nincsen, mint átvenni a kulcsot, és beköltözni. Ez mind nagyon jól hangzik, de mégis miért éri meg mobilházban lakni?

Gyönyörű mobilházak Amerikában

gyönyörű mobilházak
mobilházak
 

A kulcsrakész mobilházak eredetileg Amerikából származnak, ahol az emberek teljesen másként vélekednek az otthon fogalmáról, mint az európai családok nagy része. Ott állandóan jönnek-mennek, munkát váltanak, költözködnek.

Nem ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen egy fix ház, ahova mindig hazatérhetnek, sokkal fontosabb, hogy a lakásuk mobil legyen.

Ugyanakkor persze ők sem akarnak állandóan kipakolni, bepakolni, aztán hozzászokni a vadonatúj környezethez. Mi más lehetne a megoldás, mint egy mobilház, amit akárhova magukkal tudnak vinni?

A gyönyörű mobilházak igazi divatot teremtettek a nyugati világban, ahol a mobilitás jegyében szebbnél szebb otthonok születnek.

mobilház
mobilház

A mobilház belseje sok esetben olyan, akárcsak egy valóra vált álom, minden luxussal felszerelt.

Ha valaki nem tudná, hogy egy kerekeken elgurítható konténerházról van szó, akkor valószínűleg egy sima családi háznak vélné.

Mobilház árak 2020

mobilház árak
mobilház árak

Egy fullosan felszerelt otthon, ami belül is, kívül is csúcsszuper, ráadásul még gurítható is, ez mind-mind nagyon szép és jó, de mennyibe kerül a mobilhaz epites?

Ha erre a kérdésre röviden akarnánk válaszolni, akkor azt mondanánk, hogy nem olcsó.

mobilház eladó
mobilház eladó

Nagyjából 220.000 Ft/m2 + ÁFA-val kell számolni, ami azt jelenti, hogy egy háromszobás 100 m2 alapterületű családi ház esetében a mobilház építes 22.000.000 Ft-ra rúg, de ez csak az általános építési költséget foglalja magában. Ebben még nincsenek benne az extrák, a dizájnos kinézet, a berendezés, a műszaki háttér.

Ettől függetlenül a mobilház árak 2020-ban is nagyon változatosan alakulnak. Jóformán annyi díjszabás létezik, ahány szolgáltató, és persze nincs két egyforma mobilház projekt sem. Éppen ezért minden esetben egyéni ajánlatot kell kérni.

Miért éri meg mégis beruházni a mobilházra?

gyönyörű fa mobilház
gyönyörű mobilház 2

Tény, hogy egy luxus mobilház drágább, mint egy hagyományos családi ház felépítése, ami végeredményben közel ugyanolyan szép és kényelmes lehet. A gurítható lakások azonban ennél sokkal többet nyújtanak.

Típustervek és mobilház alaprajzok alapján jól működő otthon-rendszerek közül lehet választani, amik maximálisan megfelelnek a mai kor követelményeinek. Innovatívak, modernek és energia hatékonyak.

Igazi 21. századi otthonok, amik a “modern ember” igényeire vannak szabva. A mobilházak intelligens műszaki háttérrel vannak felszerelve, a használatuk gyors, kényelmes és környezetbarát.

Guruló házat nem csak építeni, venni is lehet

Egyre több helyen lehet látni a hirdetést, hogy mobilház eladó. Ha tehát valaki nem akar csillagászati összegeket költeni a mobilház építésre, akkor gondolkodhat vásárlásban is.