Nappali fal ötletek az otthonos és meghitt hangulatért

A lakás közösségi terét képező helyiség, a nappali fal ötletek garmadájának ad lehetőséget a megvalósulásra. Hogyha szeretnénk hangulatossá tenni az otthonunkat, a nappali berendezése és dekorálása kulcsfontosságú kell, hogy legyen.

Festék, tapéta, falmatrica, dekorációs elemek, régi és új használati tárgyak. Ezek közül bármi kerülhet a nappali fal felületére a lényeg, hogy harmonikusan tükrözze az ott lakók személyiségét és boldoggá tegye őket a látvány.

A legfontosabb, hogy ne essünk túlzásba, hanem tartsuk az egyensúlyt. Ne legyen túlzottan zsúfolt, de túl üres sem. Ha megtaláljuk az egyéniségünkhöz illő stílust, sokáig boldogságot fog okozni a szép nappali.

A nappali fal ötletek színekkel az igaziak

 

Ahhoz, hogy egy nappali igazán otthonossá váljon, először mindenképpen ki kell választani hozzá a megfelelő színeket. Függetlenül a helyiség méretétől a világos, pasztelles árnyalatok közül érdemes megtalálni a megfelelőt, olyat, amihez könnyen lehet bútorokat, kiegészítőket, szőnyegeket választani a későbbiekben is.

nappali fal szín

A tiszta hófehér kevés ember kedvence, persze van olyan lakberendezési stílus, amihez tökéletes. Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt a nappali fal színek erősek, dinamikusak voltak, mint a narancs, a sötétbarna, az égszínkék és a bordó. Ezek viszont a kisebb lakások esetében barlangszerűvé teszik a helyiségeket.

Mára sokat változtak a nappali fal ötletek. Amennyiben a tévé mögötti falat más színnel színezünk, mint a többit, az optikailag tágítja a helyiséget és dinamikussá teszi a hangulatát.

Akár krétafesték is kerülhet a falra, amire felnőtt és gyermek egyaránt firkálhat kedve szerint, de akár magunk is festhetünk motívumokat egyikre-másikra.

Nem csak a nappaliban, a konyhában is érdemes kísérletezni a színek. Az igazán trendi konyha fal színeket itt megtalálod.

nappali fal ötletek

Gyakori, hogy a pasztellszínű falakhoz fehér mennyezetet festenek, a falak találkozásánál pedig egy díszléccel képeznek átmenetet. Ezek a díszlécek egyszerűen felragaszthatóak, akár magunk is felhelyezhetjük a nappaliba és néhány ecsetvonással a mennyezet színére kenhetők.

Eltakarják az esetleges konstrukciós hibákat, kiegyenlítik a nem teljesen merőleges részeket, emellett pedig rendkívül elegáns és exkluzív hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Ha olyan megoldást választunk, amelybe világítás is elhelyezhető, még hangulatosabbá varázsolhatjuk a nappalit.

2021-ben hódítanak a nappali tapéta ötletek

Miután megtaláltuk a megálmodott nappalink színeit, elgondolkodhatunk a nappali tapéta ötleteken is. Régen nagy divat volt az egész lakás kitapétázása mintás modellekkel, esetenként egy-egy trópusi tájat idéző, teljes falat befedő óriási poszterrel.

Ez a trend mára teljesen eltűnt, a tapétázás során a legtöbben az egyszerűségre törekednek, legfeljebb anyagában mintás tekercseket választanak, a poszterek pedig a süllyesztőbe kerültek.

Ahogy a festésnél, úgy a tapéta használatnál is nagy divat lett az utóbbi években, hogy a szobának csak az egyik falát díszítjük vele. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor nyugodtan gondolkozhatunk akár merészebb árnyalatokban, mintákban is. Mivel a falak nagy része festve lesz, így szépen kompenzálják majd a helyiség díszesebb részét.

Stílustól függően élhetünk barokkos hangulatban, de vintage, illetve modern tematikát is követhetünk és még ezernyi lehetőségünk van arra, hogy a nappalit önkifejezésre használjuk.

Falmatrica nappaliba játékos kivitelben

A különböző falmatrica ötletek nagyon jó hangulatot tudnak teremteni a nappaliban, főleg a 3D-s vagy 3D hatású változatok. Ezzel a módszerrel nem takarunk el nagy falfelületeket, viszont szerves részévé válik, egy kis játékosságot csempészve a dekorációba, ráadásul egyes minták optikailag nagyítják a falfelületet.

Egyedi nappali fal dekoráció sporteszközökből

A nappali fal ötletek között természetesen szerepelnek a családi fényképek, de akár festmények, saját alkotások elhelyezése is. Ha kicsi a lakás, akkor a nappali fal dekoráció használati tárgyakból is állhat, mint például a különböző sporteszközök.

Elhelyezhetünk rajta például kerékpárt, de akár horgászfelszerelést vagy más sporteszközöket is, ha nincs hol tartanunk. Ilyen esetben fontos, hogy mindig tiszta állapotban kerüljenek a dolgok a falra, hogy ne koszolják össze azt.

Tartalom