Öko-stílus – az év aktuális bútor trendje

A legtöbb modern belsőépítész egyetért abban, hogy a belső terek természetes motívumainak tendenciája gyorsan népszerűvé vált vagy egyszerűen csak egyre több ember részesíti előnyben az úgynevezett öko-stílust. Ez a bútor és dizájn stílus, valamint a pop-art és a minimalizmus, egyre gyakrabban látható mind a városi lakásokban, ahol hiányzik a természetközeliség, úgy a nagy, vidéki házakban.

Ha nincs elegendő természetes motívum az otthona belsejében, akkor ez a cikk Önnek is szól!

Íme néhány tipp és tanács ahhoz, hogyan hozzon létre környezetbarát belső teret.

Az öko bútorok elrendezése nagy szerepet játszik ebben a stílusirányzatban. Segítségével átalakíthatja a szobát a falak, a padló vagy a mennyezet dekorációjának alapvető változásai nélkül. A stílusra jellemző bútorok természetes anyagokból készülnek. Ezek lehetnek nagyméretűek, fából (néha akár egyetlen darabból) vagy bambuszból készítve, de rattanból szőve is.

 

Az ilyen enteriőr tökéletesen feloldja napjaink minimalista és modern bútorzatának divatos formáját. Az öko tervezésbe kitűnően illeszkednek a durva fából előállított nyitott polcok, a tömör fából gyártott asztalok, amelynek alapjai fatörzsből vagy tuskóból készülhetnek. Egy szintén nagyon stílusos megoldás a deszkából vagy gerendából saját kézzel előállított állvány.

Természetes motívumú bútor használata ajánlott a fürdőszobában.

Mindez nagyon kifinomult látszatot kelt és ami a legfontosabb, a természetes, környezetbarát anyagokból készült bútorzat lehetővé teszik a tulajdonosok számára a napi rutinból fakadó terhelés megszűnését és a természetes energiák általi feltöltődést. Azok, akik előnyben részesítik a szabványos szanitereket, vásárolhatnak nedvességálló homlokzatú fa szekrényeket.

Valamint, kifejezetten praktikus és ami a legfontosabb, a stílushoz illő megoldás lesz, az a fonott szennyes kosár. Mindenféle naturális anyagból készült kiegészítő, a szappantartótól a fürdőszobai rendszerezőig, nagyon esztétikus tűnik majd.

A világítás szintén nagy hangsúlyt kap az öko belső térben.

A hatalmas csillárok itt nem játszanak fontos szerepet, a stílus a beépített világítást részesíti előnyben.

bútor

Ebben a trendben a fénynek hangsúlyoznia kell a bútorok elemeit, így azok a csillárok, amelyek vonzzák a figyelmet, nem relevánsak. Ha azonban szeretné a belső teret szokatlan csillárral díszíteni, akkor érdemes parafából vagy bambuszból készült stilizált lámpákat beszereznie, amelyek megfelelnek az általános belső koncepciónak.

Minden enteriőr fontos része a megfelelően kiválasztott textília.

A „zöld” belső terekben használt szöveteknek, mint minden más elemnek, természetesnek kell lenniük. A függönyök számára a legmegfelelőbb választás a len, míg a bútorokat tanácsos kárpitozni.

Tehát összességében elmondhatjuk, hogy az öko belső tér kialakításakor a legfontosabb, hogy ne vigyük túlzásba azt és ne terheljük túl a szobát fából készült bútorokkal, egyébként ebben az esetben rusztikus kunyhó hatását érhetjük el.

Tartalom