Ragyogó konyhai tárolás ötletek és gyakorlati tanácsok

A konyhai tárolás ötletek alkalmazása a hatékony és élvezetes főzés kulcsa. A legtöbbünk saját konyhája kapcsán valószínűleg a rendetlen szót használná. Lennének akik hozzátennék, hogy túl kicsi, nem funkcionális és összefüggéstelen. De ne legyünk olyan szigorúak magunkkal!

Bár az ésszerű, jól szervezett tárolást néha nehéz megtanulni és megvalósítani, van néhány egyszerű trükk és megoldás, amelyek megkönnyítik a dolgunkat.

A konyhában szívesen mozgunk. Gyakran előfordul azonban, hogy arra a kérdésre sem tudunk válaszolni, hogy hol tartunk egy-egy fűszert. Ezért fontos, hogy az összes szekrényt úgy rendezzük el, hogy a legfontosabb dolgok, illetve azok, amelyeket a leggyakrabban használunk, könnyen elérhető helyen legyenek. Ez megkönnyíti a konyhai munkát.

Okos tárolás a konyhában

konyhai tároló üvegek
 

Nem mindenkinek áll rendelkezésére egy komplett konyhasziget, ami sok mindent elnyel, de rengeteg trükk létezik, melyek kisebb konyhák esetén is bevethetőek. Illetve lássuk be, sokszor a nagyobb helyek hajlamosabbak arra, hogy káosz alakuljon ki bennük.

A különböző okos és praktikus konyhai tárolók, kihúzható kosarak, műanyag edények vagy elegáns üveg fűszertartók hozzájárulnak ahhoz, hogy a konyhai káoszt kordában tartsuk.

Ezek segítenek abban, hogy a fűszeres zacskókat vagy a tésztákat, valamint a lisztes csomagokat vagy más ömlesztett termékeket megőrizzük a kiömléstől.

Például a fűszerek tematizálásával (mexikói, indiai stb.), szétválogatásával sok időt takaríthatunk meg az ételek elkészítése során.

Kihúzható fűszeres szekrények

Ha praktikus konyhai tárolásról van szó, ez a megoldás nemcsak funkcionális, hanem hihetetlenül stílusos is.

praktikus konyhai tároló fiók

Egy kihúzható függőleges szekrény, amiben elegáns üveg edényekben tarthatjuk a babot, a borsót vagy a fűszereket, elképesztő hatást kelt, amikor vendégek előtt főzünk.

Jó ötlet, ha egy ilyen szekrény közepére LED-es világítást szerelünk, így minden fiók láthatóvá válik, aminek praktikus hatása is lesz, hiszen könnyedén megtaláljuk majd a megfelelő tárolót.

Fali tárolás egy kis konyhában

Léteznek-e praktikus konyhai tárolási ötletek, amelyekkel kihasználhatjuk az üres falakat a helyiségben? Hát persze! Az üres konyhai falak nem jelentenek problémát, hiszen tökéletes helyként szolgálnak a felakasztható tárolóknak.

konyhai tárolás ötletek késeknek

Egy mágneses sín segítségével rögzíthetjük a késeket vagy a fűszertartókat. A kis cserépben lévő rozmaring vagy oregánó, de a petrezselyem és a menta is tökéletesen kitölti az üres helyet, és csodálatos látványt és illatot ad, ami tökéletes konyhai hangulatot teremt.

Mindig tüntessük fel a tárolt termékek nevét!

Ez lehet, hogy közhelyesen hangzik, de sokan elfelejtik. Ha úgy döntünk, hogy a tésztát, a teát vagy a rizst üvegedényekben tároljuk, akkor jó ötlet ráírni a nevüket az edényre. Például, hogy pontosan milyen tésztáról van szó, és mikor bontottuk fel. Így ellenőrizni tudjuk a szavatossági idejét is.

Ráadásul a kis üvegedényekben elhelyezett fűszerek hihetetlenül ízlésesen néznek ki. A címkézetlen fűszerek viszont nagyon megnehezíthetik az életet a konyhában. Ez különösen a tapasztalatlan szakácsokra igaz, akik még nem képesek megkülönböztetni ezeket szaglás alapján.

A címkézés éppen ezért következetes jelleget ad, és megvéd a visszafordíthatatlan konyhai zűrzavartól.

Inspiráció a borok rendezett tárolására

bor tároló szekrény

Azoknak, akik szeretik a dizájnt, és ami azt illeti, a bort is, nagyszerű megoldás lehet, ha beépített bútoraik között bortárolót alakítanak ki.

A borszekrényben a palackok biztonságban és töréstől védve lesznek, ugyanakkor könnyen hozzáférhetőek maradnak.

Egy jó hely az evőeszközöknek és egyéb konyhai kiegészítőknek

Úgy tűnik, senki sem szereti, ha a konyhai eszközei nem a megfelelő helyre kerülnek. A konyhai tárolás ötletek itt sem hagynak cserben.

Az evőeszköz tárolók több rekesszel rendelkeznek, amelyekben számos konyhai eszköz, például bornyitók, kések, villák és kanalak, ételcsipeszek és sütemény spatulák tárolhatóak.

konyhai fiók evőeszközök tárolása

Ezzel sok gondot és idegeskedést spórolhatunk meg a mindennapok során.

Azonban még a legjobb konyhai tárolás ötletek sem fognak működni, ha a helyiség rosszul van kialakítva. A praktikus konyhai berendezése sokrétű. A bútoroknál kezdődik de nem ér véget a legapróbb tárolódoboz kiválasztásáig.

A hely okos megszervezése elengedhetetlen, mind a belső tér rendben tartásához, mind a rendelkezésre álló korlátozott hely optimális kihasználásához.

gardrób rendszerezés okosan

Jöhet a gardrób rendszerezés?

Ha végeztél a konyhával, ne állj meg itt! Mutatjuk hogyan rendszerezd a gardróbod, hogy az praktikus és átlátható legyen.

Tartalom