Térelválasztók kicsi és tágas lakásokhoz

Ha Ön egy kicsi stúdiólakás vagy apartman tulajdonosa, akkor valószínűleg már felmerült Önben a helyiség rendezés nehéz kérdése. A térelválasztó problémája különösen fontos a hosszú és keskeny szobák tervezésekor. Gyakran előfordul, hogy egy egyszobás lakás egyszerre több funkciót is betölt: itt van a nappali, a háló- és a dolgozószoba.

Az ilyen helyiségekben nem javasoljuk a magas falak építését, és kettő vagy akár három szoba létrehozását egy kicsiből. Ebben az esetben a természetes fény lesz a fő szövetségesünk, akárcsak az olyan sötét szobáknál is, ahová az ablakon beszűrődő fény nem jut be, vagy csak alig járul hozzá a kényelmes pihenéshez és munkához. A mobil térelválasztók használata sokkal könnyebb és érdekesebb, hiszen jelenleg számtalan opció közül választhatunk, és használatuk esetén az átrendeződés sem okoz majd problémát.

Az élő növények pozitív energiát hoznak létre a lakásban, bármilyen belső térbe alkalmasak, továbbá eredetinek és frissnek hatnak! Térelválasztóként könyvespolcot is állíthatunk, valamint virágcserepet helyezhetünk egy állványra, vagy nagy padlóvázákat használhatunk magas növényekkel. Válasszunk olyan növényeket, amelyek nem igényelnek sok napfényt. A helyiségek zónákra való felosztásának másik egyszerű módja egy kis polc vagy állvány telepítése. A szépen elrendezett könyvekkel, vázákkal és dekorációs tárgyakkal, az ilyen állvány mind díszítő, mind gyakorlati feladatokat ellát majd.

 

Azonban legyünk óvatosak a térelválasztóként használt függönyökkel. A függönyök használata harmonikus a vidéki és skandináv stílusban vagy az eklektikában, de nem mindig alkalmas az Art Deco vagy modern minimalista belső térben. Ugyanez vonatkozik a spanyol falakra is. Alkalmazásukat akkor ajánljuk, ha tetszik Önnek az etnikai, a Provence vagy a csillogó stílus.

Egy másik jó térelválasztó módszer, amely a négyzetmétereket is megtartja, a csúsztatható válaszfalak telepítése. Használjunk átlátszó betéteket, hogy elválasszuk a nappali területét és matt üvegű vagy műanyag típusokat, hogy hangulatos légkört teremtsünk a hálószobában. A jelenlegi piacon számtalan érdekes lehetőség van a műanyagból, fémből, üvegből, fából vagy gipszkartonból készült mozgó térelválasztók kiválasztására. Ezeket meg is rendelhetjük vagy akár telepítésre készen meg is vásárolhatjuk.

térelválasztó

A műanyagból készült térelválasztók nagyon kényelmes kialakításúak. Valójában a lakótér megosztásának ez a módszere a bevásárlóközpontoktól és az irodáktól kölcsönzött. A műanyag szerkezetek előnyei: egyszerű használat; modern és elegáns kialakítás. A barkácsáruházakban színezett vagy átlátszó felületű műanyag szerkezetek is megtalálhatók.

Az ilyen széles választéknak köszönhetően a műanyag alapú térelválasztók teljes értékű falként szolgálhatnak, vagy átmenetileg oszthatják fel a helyiséget. A modern válaszfalak számos vonzó lakberendezési megoldást kínálnak, amelyek mind a kis, mind a nagy helyiségeknél sikeresen alkalmazhatóak.

Tartalom