Újrahasznosítható elemek a lakberenedezésben

A melegséget az ember a szívében teremti! Az otthon pedig visszatükrözi ezt rád. Éppen ezért nagyon fontos, hogy úgy teremtsd meg az otthonodat, hogy jól érezd benne magad. Hogy a lehetőségekhez képest, minden olyan legyen, mint amit megálmodtál.

A minap a fényképeimet szortíroztam… Rájöttem, hogy bár önmagammal mindig kritikus vagyok… Pedig nagyon sokat haladtam az elmúlt 1 évben.

Két napja volt, hogy 1 éve az új házban lakunk. Ez az időszak pedig nálam a kertről és a lakberendezésről szólt.

Imádom a házat belülről csinosítgatni. A kert pedig nálam szintúgy a ház része, hiszen a nyarat szinte a kertben töltjük.

Az építkezés során megmaradt anyagokat, nagyon jól lehet hasznosítani. Ma erről szeretnék nektek beszélni.

 

Nézzük mi is marad egy építkezés során…. Nálam maradt raklap (amit lusta voltam vissza vinni :D), maradt törött cserép, térkő, festék, csempe. Ezek mindegyike újrahasznosítható.

A neten rengeteg ötletet találsz, hogy melyiket mire lehet használni. Nézzük, hogy én mire használtam.

A raklapokból egy kis csiszolással és fűrésszel rengeteg dolog készíthető. Én a gyerekek teraszára egy nyári kanapét-kiülőt csináltam matraccal és párnákkal és egy nyári kaktusz Beachet (ahogy a lányommal elneveztük).

Hölgyek! Nem kell megijedni a fúrástól-faragástól 😉

Én sem bírtam egyedül összefúrni a raklapokat, ezért kreatív megoldásként összekötöttem gyors kötözővel :D. Matracnak tökéletes méretnek bizonyult a nagy áruházakban kapható baby matrac. Még egy pár színes párna, ami illik a házhoz és máris kész a nyári hangulat.

A maradék betonfestékkel lefestettem a zsaluköveket.

Igaz először azon gondolkoztam, hogy leburkolom, de költség kímélőbbnek tűnt, ha festem. Így hát festettünk a lányommal közösen. Amellett, hogy szép lett, és nagyon jól beleillik a környezetbe, kitűnő nyári programnak is bejött. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne 40 fokba csinálja az ember….mert nekem sikerült… Így a napszúrás mellékhatásaitól kábultan a házból nézhettem a végén, hogy milyen szép lett.

A kocsibeálló feltöltésénél sikerült megmentenem egy jó pár terméskövet.

Ezeket pedig díszítésre tudtam használni a gyerekek teraszánál lévő virágágyásban. Az igazi nyári hangulatot, pedig a sok mécsessel lehet megkoronázni esténként. A virágok szépségét kiemeli az éjszakai megvilágítás.

lakás dekor ötletek
lakásfelújítási tippek
kert dekor

Nézzük mit is csináltam még a nyár folyamán.

A fiammal átpakoltuk a megmaradt cserepeket, hogy ne a terasz mellett díszelegjenek. Persze 1-2 elvolt törve az alján. Gondolkoztam rajta, hogy mi legyen vele…gondoltam, a kukásokat nem terhelem azzal, hogy meg kelljen emelniük a szemetest a sok cseréppel az alján. Ezért inkább felhasználtam támfalnak egy virágágyáshoz. Félig beásva a földbe, a törött felével lefelé tökéletes támaszt nyújtott a földnek.

Mivel nálam a ház „két funkciós” ezért két terasz van. Hogy mit is értek „két funkciós” alatt? A gyerekeim már elég nagyok. Akinek van, az nyilván megérti, hogy miért is jó, ha a ház egyik felében a gyerekek vannak, a másikban meg én :D. Így van mindenkinek saját privát szférája. Így a gyerekek anélkül bulizhatnak, hogy engem zavarnának…A szomszédoknak lehet már más a véleménye :D…de azért igyekszünk őket sem zavarni!

Szóval visszatérve a saját házamhoz. Két terasz. Az egyik raklapos és vidám fiatalos, a másik pedig a nyugalom szigete.

Esténként led fényekkel és gyertyákkal megvilágítva, virágillatba és tücsök zenébe burkolózva egy pohár vörösborral…hát, hogy is fogalmazzak…maga a mennyország.

raklap bútor
raklap bútor

Ez a terasz letisztult, antracit és világos szürke.

Kényelmes kanapéval, hangulatos csobogóval és fényekkel. Sokan mondják, hogy a minimál stílus rideg és hideg… Hát van benne némi igazság, ha jobban belegondolok, de azért könnyen lehet bele egy kis varázslatot csempészni. Halvány fények visszatükröződő játéka máris emeli a hangulatot. Nem beszélve egy pár cserépbe ültetett gyönyörűségről.

A képek azt hiszem, magukért beszélnek…

Tartalom