Ütős raklap ötletek kertbe és teraszra

Ha valaki úgy érzi, hogy saját maga készítené el a kültéri bútorzatot, érdemes körülnéznie az interneten, hiszen rengeteg weboldalon vannak raklap ötletek kertbe.

Talán nincs is olyan sokoldalúan felhasználható dolog manapság, mint a raklap. Először is, megkönnyíti a teherszállítást és a szállítmány mozgatását. Másodszor, új életre kel, ha kerti bútorokat készítünk belőlük. A tömérdek inspiráló ötlet pedig messze túlmutat az asztalon és az ülőgarnitúrán. Hogy mit lehet még raklapból készíteni? Összegyűjtöttünk pár szuper ötletet, tarts velünk!

Raklap ötletek kertbe – mit lehet készíteni?

Raklapokból szinte bármilyen bútor elkészíthető, legyen szó ülő- vagy tárolóhelyekről, asztalokról, kerti gyerekjátékokról. A legjobb kerti raklap bútor ötletek egy egészen új világgá alakítják az addig megszokott helyett.

raklap bútor kertbe

A természetes alapanyag már önmagában is jó hangulatot kelt, a tudat és az érzés pedig, hogy az egész berendezést a saját kezünkkel állítottuk össze, semmivel sem összehasonlítható. A raklapból készült tárgyak egyedi stílusúak, alkalmazásuk környezetkímélő és felettébb költséghatékony, hiszen a használt raklapok elég olcsók, de az újakat is megvásárolhatjuk 2000-3000 Ft darabáron.

Nagy előnyük, hogy bármikor bővíthető a méretük, hiszen elég hozzákapcsolni a meglévő raklap padhoz néhány újat és máris több ülőhely lesz. Ugyanezzel a módszerrel könnyedén és gyorsan meghosszabbítható a raklap kerti asztal is, ha bővül a család.

Raklap kerti bútor ötletek gyerekeknek, házi kedvenceknek

Ha van gyermek a családban, érdemes a kertbe gyermekjátékokat telepíteni, lehetőleg természetes anyagokból. Ehhez tökéletes választás a raklap hinta és raklap homokozó, aminek a keretére le lehet ülni. A raklap házikó a kicsi saját birodalma lehet a kertben. Ennek mindig hatalmas sikere van a csöppségek körében, akár a születésnapi zsúrok színtere is lehet, ha a szabadban van megtartva a buli.

raklap homokozó

A felnőttek tökéletes kikapcsolódását a raklap hintaágy biztosítja, de még a házi kedvencünk is raklap kutyaházban pihenheti ki a játék fáradalmait.

Hulladéktárolás

Amennyiben úgy döntünk, hogy komposztáljuk a szerves hulladékot, komposztáló építésére is felhasználhatjuk a megfelelő kiegészítőkkel. Sőt, akár a kukát is elrejthetjük egy csinos, raklapokból összerakott tárolóban, aminek tetején növényeket is elhelyezhetünk, a még szebb látvány érdekében.

Dekoratív raklap virágtartó és virágláda

Természetesen nemcsak kerti bútorokat és játékokat lehet készíteni raklapokból, hanem még virágtartókat is, ezek a legkeresettebb dolgok mostanában a neten. Ez nem meglepő, hiszen az ilyen egyedi megoldások még különlegesebbé teszik a kertet és a segítségükkel szellősebb lesz a növények elrendezése.

raklap virágtartó kertbe

A raklap virágláda akár magaságyásként is elkészíthető, aminek az egyik előnye, hogy nem kell lehajolni a növényekhez. Ebben az esetben gondoskodni kell egy bélésről is, ami az ágyáson belül tartja a rétegelt termőközeget, hiszen a raklap deszkái közül egyszerűen kiszóródna minden.

Akár egy speciális fűszerspirált is kialakíthatunk a raklapok segítségével, sőt, lépcsőzetesen is elrendezhetjük a cserepeket. Ez utóbbi módszer igen helytakarékos és sokkal több növényt tarthatunk ugyanakkora helyen.

Valami igazán rusztikus kell? A raklap kerítés az!

A kerítés szerepe igen fontos, de nemcsak azért, mert elkeríti a birtokunkat a kíváncsiskodó tekintetek elől. Manapság már az is kell, hogy vizuális élményt jelentsen, a raklap kerítés pedig pont ilyen.

Ha a raklapokat egymáshoz képest elcsúsztatva erősítjük össze több sorban, akkor a kerítés belső oldalára virágtartókat erősíthetünk, ami plusz növényfelületet jelent a kert területén felül.

Hogyan lesz hosszú életű a kerti raklap bútor?

raklap bútor kezelése

Ahhoz, hogy a kertbe és a teraszon elhelyezett raklap kerti bútorok elkészítés után sokáig szépek maradjanak és az esetleges kártevők se kezdjék ki, mindenképpen kezelni kell a faanyagot. Ez lehet lazúr, de akár festék is, a lényeg, hogy a nedvességtől ne vetemedjen meg és ne kezdjen penészedni a kert egyedi és stílusos berendezése. Érdemes picit utánaolvasni, hogy hogyan történik a raklap bútor kezelése és festése, hogy kedvenceink sokáig kitartsanak mellettünk.

Még több raklap bútor inspirációt itt találsz! Ha pedig vizuális típus vagy érdemes a Pinteresten is körbenézned, hogy minél több ötlettel a fejedben vághass bele saját projektedbe.