Varázsoljon mediterrán lakáskultúrát otthonába!

A mediterrán lakáskultúra olyan formatervezési stílus, amelynek jellemzője a földközi-tenger mentén elterülő európai országok egyszerű és romantikus esztétikája: világos, földszínű és tengeri árnyalatok a belső terekben, valamint a természetes anyagok, mint például a kerámia, a fa, a kovácsoltvas és a pamut széleskörű használata. A dizájn ötvözi a tömörséget, az egyszerűséget és a kényelmet.

Ha azt szeretné, hogy otthonát beragyogja Spanyolország napos romantikája, Olaszország melegsége, Görögország tengeri frissessége és Marokkó fűszerei, a mediterrán stílusú lakáskultúra minden bizonnyal megtestesíti a fentieket.

Térségre jellemző dizájnok.

A déli partvidék lakosainak mindennapi életmódját, amelyet a barátságos légkör jellemez, tükrözi a „nyugodt” formatervezés: a kerti bútoroktól és a rusztikus lakberendezési tárgyaktól, amelyet Görögország ihletett, a fa, a kovácsoltvas és a kő dekorációs elemekig, amelyek Olaszországból származnak.lakáskultúra

 

A régió minden országát a saját árnyalata, anyaga és textúrája jellemzi a mediterrán dizájnban, de még mindig sokkal több bennük a közös vonás. Vegyük őket szemügyre!

A földközi-tengeri lakáskultúra a napos természet ihlette színekre irányul. A stílusirányzat újjáteremtésének kulcsa a falak, a padló, a bútorok és a szövetek megfelelő színének kiválasztása. Keressen inspirációt a tengerkék, a türkiz és a levendula árnyalataiban, a növények buja virágzásában, a tengerpartok meleg homokjában, valamint a felhős ég hűvösségében.

Ha nem tetszenek Önnek a hideg árnyalatok, akkor részesítse előnyben a terrakotta, az olíva, a piros, a rózsaszín és a mélysárga „napos” színeket. A mediterrán lakáskultúrában a bútorok és a kiegészítők csak és kizárólag olyan természetes és megbízható anyagokból készülhetnek, mint a fa, a kovácsoltvas, az üveg és a kő.

Természetesen a hideg árnyalatokat színes textíliákkal kell oldani: párnákkal, szőnyegekkel és ágyneműkkel. A mediterrán lakáskultúra megengedi a kerámialapok használatát a padlóra, amelyet puha szőnyeggel lehet felmelegíteni”.

Dekorációs elemek és stílusjegyek.

A bútorok súlyának csökkentésében előnyt élveznek a könnyű, levegős anyagból készült függönyök szép mintázattal. Azonban szigorúan tilos a függönyökhöz bojtokat és drapériákat használni. A visszafogott dekorációt a kovácsoltvas karnis szolgáltatja majd. A mennyezetnek magasnak kell lennie. Az optimális színpaletta matt homok, bézs és tejes árnyalatokból áll. Az autentikus mennyezetet masszív fa gerendák díszítik.lakáskultúra

A tapéta és a falak burkolata nem jellemző a déli partvidék házait idéző lakáskultúrára. Elegendő a falakat vakolása és világos árnyalatra történő színezése. A lakásdekorációs elemek kiválasztásakor ne feledje, hogy azoknak funkcionálisaknak kell lenniük, különben azt kockáztathatja, hogy a belső teret felesleges részletekkel nehezíti el.

A mediterrán stílusú otthon nem tolerálja a túlzásokat. Ennek a stílusnak a jellemzője a szerény szépsége, a funkcionalitása és a tömörsége. Ne feledje, hogy az igényesség és a luxus teljesen idegen ettől a lakáskultúrától!

Tartalom