Lakberendezés kreatívan – lakberendező nélkül is

Mindannyian szeretnénk olyan lakásban élni, ami a külső stílusjegyek tekintetében elnyeri a tetszésünket. Ha megtehetjük akkor érdemes egy szakember véleményét is kikérni azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakítsuk ki a belső tereket, illetve milyen bútorokat helyezzünk el.

Lakberendezés profiktól
Lakberendezés profiktól

Egy profi lakberendezőt fogadni viszont nem olcsó mulatság, mert bizony elkéri a munkája árát. Ha valamilyen okból kifolyólag ez a lehetőség nem jöhet szóba, hiszen akkor sem kell lemondanunk a minőségi lakberendezés előnyeiről.

Lakberendezési ötletek profiktól

Az interneten nagyon sok lakberendező munkáját láthatjuk. Ezekből a tervekből sokat profitálhatunk, hiszen rengeteg ötletet elleshetünk, ami a saját lakásunkba is passzol. Sok olyan cikket is elolvashatunk, amikben profi szakemberek osztják meg azt, hogy mire érdemes odafigyelni a lakberendezés során.

lakberendezés kreatívan
lakberendezés kreatívan
 

Többek között kitérnek rá, hogy milyen színeket, textúrákat érdemes kombinálni ahhoz, hogy izgalmas végeredményeket kapjunk.

Sok esetben videó vagy kép is illusztrálja ezeket az írásokat, így rögtön láthatjuk is azt, hogy hogy ezek az ötletek miként öltenek formát a valóságban. Ha nem akarunk lakberendezőt fogadni, akkor is van lehetőségünk arra, hogy egy egyszeri tanácsadást kérjük, és az ott elhangzottak alapján már mi magunk is sokkal könnyebben tudunk ötletelni.

Lakberendezés bemutatóterem – ahol megéri nézelődni

lakberendezés bemutatóterem
lakberendezés bemutatóterem

A lakberendezési bemutatótermekben is érdemes körülnézni, hiszen ott élőben is meg tudjuk tekinteni azokat az elrendezés lehetőségeket, bútordarabokat, kiegészítőket, amiket addig csak képeket láttunk. Ha van rá lehetőségünk, akkor a bútorokat mindenképpen nézzük meg személyesen is, hiszen a képek nem mindig adják vissza a valóságot, és ha az alapján döntünk, akkor csalódásban lehet részünk.

A bemutatótermekben tett látogatás azért is megéri, mert olyan tárgyakra, lakberendezési kiegészítőkre bukkanhatunk, amik jól mutatnának az otthonunkban. Minden esetben megéri rászánni az időt és energiát, hiszen a végeredmény mindig hosszú időre szól.

Lakberendezési ötletek

Lakberendezési ötletek kis alapterületű lakáshoz

Lakberendezési ötletek
Lakberendezési ötletek

Ha egy kis alapterülettel rendelkező lakásban, például panel lakásban lakunk, akkor is lehetőségünk van arra, hogy úgy alakítsuk ki a teret, hogy az kényelmes legyen számunkra. Ha szűk hely áll a rendelkezésünkre, akkor arra kell odafigyelni, hogy minél inkább ki tudjuk használni azokat a sarkokat, rejtett zugokat, amik alkalmasak a holmik tárolására. A kreatív lakberendezési ötletek nagy segítségünkre vannak a helykihasználásban.

Kreatív lakberendezési ötletek kis szobába

Kreatív lakberendezés ötletek
Kreatív lakberendezés ötletek

Kis lakásban általában kis szobák vannak. Optikailag könnyen nagyíthatunk a belső tér méretén, ha megfelelő méretű ágyat választunk. Érdemes átalakítható ülőgarnitúrát választani, ami alap esetben kevés helyet foglal, de szükség esetén ki lehet húzni, meg lehet ágyazni.

A beépített szekrények is a jobb helykihasználást szolgálják.

Beépített szekrény
Beépített szekrény

Egy kis szobában a TV-t érdemes fali konzolra helyezni, és a világítást is falra vagy pedig mennyezetre szerelhető lámpákkal megoldani, így ugyanis sok helyet lehet megspórolni.

Tv fali konzol
Tv fali konzol

Ha az ablak körül sincsen túl sok hely, akkor függöny helyett rolót is használhatunk.

függöny- roló
függöny- roló

A szobát olyan képekkel, poszterek kell is növelhetjük, amikor hosszítják, nagyítják a teret.

Fali Dekoráció
Fali Dekoráció

Egy nagy motívumú tapétával ugyanezt a hatást érhetjük el.

Kisméretű szobába a legjobb lakberendezési ötletek egyike a nagyméretű tükrök használata, amivel szintén elérhetjük, hogy nagyobbnak, szellősebbnek tűnjön a tér.

Galéria lakberendezési ötletek

Ha a lakásban nagy belmagasság van, akkor egy galériát is ki tudunk alakítani, amivel nem csak praktikussá, hanem különlegessé, egyedivé tehetjük az otthonunkat.

Galéria ötletek
Galéria ötletek

A helykihasználás érdekében a tömör, egybefüggő szekrényeket polcokkal helyettesíthetjük. Ruhásszekrények helyett használhatunk ruhaállványokat, fogasokat. Sokan a galériához vezető lépcsősort is beépítik, ugyanis a lépcsőfokok is kiválóan alkalmasak a holmik tárolására.

Ha a galériára kerül az ágy, akkor az ágy alatti üres részt is beépíthetjük.

Galéria berendezés
Galéria berendezés

Ha egy kis olvasó sarkot is szeretnék maguknak, akkor függönnyel tudjuk leválasztani a teret.

Tartalom