Húsvéti dekoráció pár perc alatt Otthon!

Húsvét közeledtével szeretnéd egy kicsit hangulatosabbá tenni az otthonodat, de nincs időd arra, hogy hosszasan elbíbelődj az alkotással?

Ne aggódj, most megmutatjuk neked, hogy röpke 5 perc alatt is csodás dekorációt készíthetsz, és még csak kézügyesség sem kell hozzá.

Melyik a legjobb húsvéti dekoráció?

Egy kérdés, ami talán már a te fejedben is felmerült.

Kétségkívül rengeteg szép dolgot el lehet készíteni házilag, ha van rá időd. Ha időhiányban vagy, akkor viszont a legjobb húsvéti dekoráció az, ami pikk-pakk elkészíthető, anélkül, hogy vesződnöd kellene az alapanyagok beszerzésével.
Most ilyeneket mutatunk neked.

Húsvéti tojás
Húsvéti tojás

A húsvéti asztalról nem hiányozhat egy tál hímes tojás. De mi lenne, ha egy kicsit nagyobb, mutatósabb kosarat választanál, amit csordultig megtöltenél a festett tojásokkal, és esetleg egy kis virággal díszítenéd a kompozíciót? Szerintünk pompás végeredmény születik belőle, és ezt nem csak mi mondjuk!

 

Tojás festés
Tojás festés

 

húsvéti dísz
húsvéti dísz

Pohár helyett használhatsz egy széles nyakú üvegvázát is. A látvány ugyanolyan különleges lesz.

 

Tipp: ha a környezettudatos életmód híve vagy, akkor a húsvéti tojás festést a boltban kapható festékek helyett megoldhatod természetes anyagokkal is:

⦁ sárgához használj kurkumát
⦁ narancssárgához pirospaprikát
⦁ zöldhöz spenótot vagy csalánlevelet
⦁ rózsaszínhez céklát
⦁ lilához ibolyaszirmokat
⦁ kékhez vöröskáposztát
⦁ barnához diót, piroshoz festőmályvát.

Az alapanyagokat forrald fel vízben, majd mártsd bele a tojásokat.

Húsvéti dekoráció asztalra – sok kis tárgy jól néz ki együtt!

Húsvéti dekoráció asztalra
Húsvéti dekoráció asztalra

Mi erre csak annyit mondunk, hogy egyszerű és nagyszerű. A kérdés csak az, hogy te mit tudsz kihozni egy emeletes tálaló állványból?

Válogass össze néhány húsvéti dekorációt a kedvenceidből – jöhetnek virágok, kerámia díszek, kézműves tárgyak -, rendezgesd el őket az állványon, majd pedig gyönyörködj a látványban. Hidd el, a vendégeid is ezt teszik majd!

Húsvéti dekoráció ablakba – lógass oda mindent, ami jól néz ki!

Nézz körül az udvaron, biztos találsz egy formás botot, amit ki tudsz függeszteni az ablakodba. Ha mégsem, akkor helyettesítsd egy léccel, vagy más tárggyal – légy kreatív! Igazából csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mit lógatsz rá. A házilag készített dekorációk attól lesznek különlegesek, hogy te magad találod ki, hogy nézzenek ki. Ez az ablakdísz garantáltan tavaszi hangulatot teremt a lakásodban, és még egy valami biztos: nem marad észrevétlen!

Húsvéti dekoráció ablakba
Húsvéti dekoráció ablakba

Ha nem akarsz túlságosan elrugaszkodni a hagyományos megoldásoktól, mégis kreatív ablakdíszre vágysz, akkor a cserepes növényeidet is felfüggesztheted.

 

Húsvéti dekoráció ajtóra – a virágláda az ajtón is jól mutat

Van egy virágládád tele csodaszép virágokkal? Akkor ne rejtegesd bent a lakásban, köss rá masnit, és akaszd ki az ajtóra. A látogatóid már a küszöbön megtárgyalják majd, hogy milyen kreatív vagy, ez a Húsvéti ajtódísz ugyanis egészen káprázatos látványt nyújt, arról nem is beszélve, hogy virágillatba borítja a jelenlévőket.

 

Szóval, te melyik húsvéti dekorációval várod a nyuszit?