Időtálló stílus otthonunkban mészkő burkolat segítségével

Otthonunk belső terének a megtervezésére rengeteg időt és energiát kell szánnunk, mivel hosszú évekig fogja meghatározni otthonunk stílusát, hangulatát és kényelmét. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a bútorokra és a kiegészítőkre helyezik a hangsúlyt, mivel gyors és költséghatékonyan szeretnék megoldani a belső tér kialakítását.

A burkolat megválasztására már általában kevesebb figyelem és erőforrás jut. Az tény, hogy a jó minőségű padló- és falburkolat igen költséges tud lenni, azonban a belső tér egyik, ha nem a legmeghatározóbb eleme. A jól megválasztott burkoló anyaggal a jövőnkbe fektetünk.

Ha ingatlanunk belső terének kialakítását, vagy felújítását tervezzük, akkor mindenképp érdemes fontolóra venni a mészkövet, mint beltéri padló- és burkolat.

 

A mészkő egy természetes kőzet, amit már évszázadok óta használunk építési és dekorációs célra egyaránt.

A beltéri mészkő falburkolat esztétikailag vonzó, tartós és számos más pozitív adottsággal rendelkezik, ami miatt napjainkban is az egyik legnépszerűbbé burkoló anyag.

Milyen pozitívumai van a mészkő burkolatnak?

A mészkő padló- és falburkolat számtalan olyan előnyös fizikai tulajdonsággal bír, ami ideálissá teszi otthonunk belső terének a burkolására.

Esztétikailag vonzó

A mészkő egy olyan természetes kőzet, amely rendkívüli szépséggel és egyediséggel bír. A különböző színű és mintázatú lapok kifinomult, elegáns megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

A sima, homokkő vagy travertin textúrájú mészkőburkolatok alkalmasak a modern belső terekhez, míg a rusztikusabb, csiszolt felületű változatok a tradicionálisabb stílusokhoz illeszkednek jobban.

Tartósság

A mészkő a földkéreg mélyebb rétegeiben az évmilliók során keletkezett a hatalmas nyomás hatására, aminek köszönhetően rendkívül tömör és strapabíró anyag. Az üledékes kőzet ellenáll a kopásnak, a karcolásnak, és sok más egyéb fizikai behatásnak.

Bár a kémiai és vegyi anyagokkal szemben is ellenálló, azonban ügyeljünk rá, hogy túl sokáig ne legyen kitéve savas folyadékoknak. Odafigyeléssel, és minimális karbantartás mellett hosszú évtizedekig megőrzi eredeti állapotát a mészkő burkolat.

Könnyen tisztítható

A mészkő falburkolat egyszerűen tisztítható és karbantartható. Elég csak egy nedves, szappanos ronggyal, vagy enyhe tisztítószerrel áttörölni, hogy visszanyerje eredeti ragyogását a felülete.

Egyedi megjelenés

Nincs két egyforma mészkő darab, így biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk egyedi stílussal fog rendelkezni.

A burkolat szín palettája rendkívül széles. Tört fehértől kezdve, a zöldön és vörösön át egészen a feketéig számtalan színárnyalatban és mintázattal találhatunk mészkő burkolatot, így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk az elképzelésünkhöz legjobban illő darabot.

Környezetbarát

A mészkő egy természetes anyag, amit vegyi anyagok használata nélkül bányásznak, és feldolgozása során se használnak adalékanyagot. Ennek köszönhetően jóval kisebb mértékben terheli a környezetet, mint más sokszor mesterségesen előállított burkolóanyag.

Emellett a mészkő könnyen újrahasználható és újrahasznosítható, ami tovább csökkenti az üledékes kőzet ökológiai lábnyomát.

Sokoldalú

A mészkő burkolat rendkívül sokoldalú, aminek köszönhetően bármely helyiségben felhasználhatjuk. Igazán egyedi stílust és exkluzivitást kölcsönöz a konyhának, ahol a kiváló ellenálló képességének is nagy hasznát vesszük.

mészkő burkolat fürdőszobába

A fürdőszobában a luxus érzését kelthetjük azzal, hogy csempe helyett mészkövet használunk. Emellett a előszóbában is célszerű felhasználni. Egyrészről egy elegáns darabbal biztosan elnyerjük a vendégek első benyomását, másrészről – ahogy korábban említésre került -, rendkívül könnyű tisztán tartani.

Értéket teremt

A Chase – USA 4. legnagyobb bankhálózata – felmérése alapján, a természetes kő burkolat az egyik legjobb befektetés, amit ingatlanunk felújításánál tehetünk.

Az egyediség és a minőség az ingatlan eladásakor közel 100 %-ban megtérül, illetve bérbe adáskor is jelentős előnyhöz juthatunk az exkluzivitásának köszönhetően.

Tartósságának köszönhetően az amortizációtól sem kell tartani, értékét hosszú évtizedekig maradéktalanul megőrzi. Az idő pedig igazolja, hogy az olyan természetes kövek, mint a gránit, a márvány és a mészkő sose mennek ki a divatból.

Kérjünk szakértői segítséget

A mészkő burkolat jelentős befektetés, ami hosszú évtizedekig meghatározó eleme lesz otthonunknak. Emiatt érdemes szakértői segítséget kérni hogy megtaláljuk az elképzeléseinkhez legjobban illő darabot, és a kivitelezés valóban hosszú évtizedekig megőrizze eredeti állapotát.

Az Amonstone több évtizedes tapasztalattal rendelkezik prémium minőségű természetes kövek forgalmazásában és kivitelezésében. Weboldaluk széles kínálattal várja a minőségi mészkő burkolatok iránt érdeklődőket.

Tartalom