Pici erkély ötletek – praktikus és esztétikus megoldások

Frappáns és praktikus pici erkély ötletek bizony nem teremnek minden bokorban. Még jó, hogy elhoztuk Neked az idei év legnagyobb trendjeit!

Számít-e a méret?

Tény és való, hogy a nagyobb paraméterekkel operáló teraszokat, erkélyeket egyszerűbb praktikusan és esztétikusan berendezni, mint azokat, amelyek szerényebb méretekkel rendelkeznek. Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy a projekt megvalósítása lehetetlen volna. Ne add fel hát a minden szempontból igényes és kényelmes erkély berendezéséről szőtt álmaidat! Mutatjuk, mire figyelj oda a tervezésnél és a bútorok összeválogatásánál – a jótanácsokat megfogadva pedig egészen nyugodtan előre borítékolhatod a tetszetős, komfortos végeredményt.

Kis erkély ötletek, avagy stílus mindenek felett

stílusos pici erkély ötlet

Ne félj megmutatni a preferált stílusodat akkor sem, ha a balkon berendezése kerül terítékre. Ha csupán egyetlen asztalka és szék fér el a szűkös helyen, azok legyenek formavilágukban egymással harmonikusak. Az azonos stílusú bútorokhoz például remekül passzol egy falatnyi szőnyeg is – ez otthonossá, meghitté teszi a miliőt.

Pici erkély ötletek: privát Paradicsom a betondzsungel közepén

 

Eleged van a mindennapi rohanásból, a zsúfoltságból és a sohasem alvó város nyüzsgő lüktetéséből? Sajnos nem teheted meg, hogy összepakolj, és száműzd magad a természetbe – ez viszont nem jelenti azt, hogy egy csipetnyi természetet ne tarthatnál odahaza, méghozzá karnyújtásnyira magadtól.

Ha az erkélyed aprócska, és nincs esélyed csupán néhány virágcserép elhelyezésére odakinn, alakítsd át a balkonodat a saját mini kerteddé.

A korlátról lecsüngő kecses növényekkel, illatos virágokkal, buja pálmákkal igazi üdítő színfoltot varázsolhatsz magadnak a betondzsungel közén.

Bónusz tipp: ha valóban természetközeli élményre vágysz, burkold műfűvel a balkont.

Az örök hangulatfelelős: a fényfüzér

Ha a kellemes nyári éjszakákon szívesen ücsörögtök az erkélyen, annak újragondolásakor ne feledkezz meg a hangulatvilágításról sem. A fényfüzérek például nem foglalnak el sok helyet, azokat a falra akasztva viszont eszméletlen atmoszferikus hatást érhetsz el.

Kis erkélyek berendezése – üss két legyet egy csapással

A raklapbútorok manapság a reneszánszukat élik – és mi ennek csak örülni tudunk! Ezek a praktikus darabok nemcsak a kertekben mutatnak jól, de akár az erkélyeden is.

A kisebb méretű raklapülőke rusztikus kisugárzásával az unalmas teret is feldobja, arról nem is beszélve, hogy roppant strapabíró, időtálló egység lévén az időjárási viszonyoknak is remekül ellenáll. Az ülőke támlájára növényeket is pakolhatsz, így spórolva meg jelentős teret az erkélyen.

Ne hagyd odabenn a kanapét se

erkély berendezés kanapé

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy akár egy szerényebb méretű kanapé is kényelmesen elfér a balkonon? Ez aztán a jó hír! Gondold csak el, milyen kellemes és kényelmes lesz így a legközelebbi barátnős beszélgetés, vagy a reggeli kávézás!

Az sem gond, ha a kanapé elé már nem fér el egy asztalka – azt nyugodtan odébb tolhatod, például a másik sarokba.

Pro tipp: ha sokat adsz a hangulatra, a kanapéról ne felejtsd el a vidám színű díszpárnákat sem.

Pici erkély ötletek – kinyitom, becsukom

kis erkély összecsukható bútor

Praktikus megoldás a kisméretű erkélyek tulajdonosainak az összecsukható bútorok használata is. Két kerti szék és asztalka, amit villámgyorsan, egyetlen mozdulattal igény szerint kinyithatsz vagy becsukhatsz – ez aztán az okos megoldás.

Célkeresztben a multifunkcionalitás

Maradjunk még kicsit a praktikus megoldások ösvényén. Ma már több olyan multifunkcionális bútor kapható a piacon, ami nemcsak asztalként vagy ülőalkalmatosságként használható, de igény esetén átalakítható akár virágtartóvá is.

Ne féljünk egyébként az élénk színek használatától sem. Ezek kedvessé, vidámmá teszik az aprócska teret, megalapozva ezáltal a jó közérzetünket is.

Bónusz tipp: grillezés az emeleten?

A külsejében balkonládára hasonlító grillsütő az erkély korlátjára is könnyedén és biztonságosan rögzíthető. A hétvégi családi programot koronázd meg ezzel a mobil gasztronómiai vívmánnyal – csak aztán ne csodálkozz, ha az éhes szomszédok is bekopogtatnak az ajtódon!

hangulatos erkély ötletek

További hangulatos erkély ötletek

Gyűjts be minél több ötletet, mellyel igazán hangulatossá varázsolhatod az erkélyed.

Tartalom